Erdők hete pályázat 2015

 
Erdők hete

pályázati felhívás
 


2015. szeptember 28. és október 4. között van idén az erdők hete.

Ezen a héten szervezzetek túrát az erdőbe, keressetek a térképen olyan neveket, melyek érdekes hangzásúak, és arra felé tervezzétek a túra útvonalát. Ezeken a helyeken készítsetek képeket úgy, hogy ti is jól láthatóak legyetek a képeken!

Írjátok meg a túra időpontját, helyét, útvonalát (melyik település közelében, milyen területen jártatok) és a létszámot is!

Hazatérve a túrátok feldolgozását a következő feladatokból választva végezzétek el:

A.    Készítsetek különféle technikákkal képeket, melyen a legérdekesebb megnevezésű helyek, földrajzi elnevezések képzeletbeli rajzát készítitek el. (pl.: ördögszántás – olyan is lehet, mint egy meseillusztráció; zengő-hegy – ábrázolhatjátok pl. egy harang alakú hegyként, még ha nem is olyan a formája a valóságban. A lényeg, hogy a rajzotok inkább a névnek, hangzásnak feleljen meg, képzeletetekkel színesítve, ne a valóságnak!

B.     Írjatok olyan verset, mesét, amelyben ez/ezek az érdekes megnevezések kapják a főszerepet. Lehet ez egy kitalált monda, rege, mely a név eredetét magyarázza. Nem kell feltétlenül valós mondán alapulnia, sőt inkább olyan helyneveket keressetek, melyek eredetét senki sem ismeri. Találjátok ki Ti!

C.     Találjatok ki rejtvényeket, feladványokat, melyek megfejtései ezt a földrajzi nevek. Ez lehet több kisebb (betű, kép, stb.) rejtvény, vagy egy komplett keresztrejtvény, de bármilyen játék, feladvány. Engedjétek dolgozni a fantáziátokat!

Tehát amit várunk tőletek: a túrázó csapat adatai, a kiránduláson készült képek digitális formában (CD-n, vagy mammutmaillel küldve), illetve a választott feladat elkészült alkotása postai úton, vagy digitális formában csatolva. (Budapesti csoportok 1126 Budapest, Istenhegyi út 26. szám alá is eljuttathatják a munkáikat akár személyesen is, de előtte egyeztessenek a 30/284-3782 telefonszámon.)

Egy csoport akár mind a három kategóriában is indulhat.

Beküldési cím:        Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

levelezési cím:        Erdei Iskola Egyesület

                           7635 Pécs, Cserfa u. 1.

Beküldési határidő: 2015. október 8.

A legjobb alkotásokat díjazzuk, illetve a legnépesebb csoportot társasjátékkal jutalmazzuk. A különböző életkorú csoportok (óvoda, iskola, középiskola, családok, baráti társaságok) értékelése külön kategóriákban történik.

A díjnyertes alkotásokat egy országos kiállításon illetve honlapunkon is bemutatjuk, ezért kérjük, hogy a beküldött pályamunkákon feltétlenül tüntessétek fel a pályamunka címét, az alkotócsoportot, iskolát, óvodát.