Erdei iskola Jósvafőn

Az Erdei Iskola Egyesület jóvoltából a Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola 5. osztályosai erdei iskolai programon vettek részt október 3. hetén az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA MEGBÍZÁSÁBÓL AZ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET ÉS AZ EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ ÁLTAL MEGHIRDETETT NTP-IKT-MPA-12-055 KÓDSZÁMÚ PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSBÓL.

Az erdei iskola végén Jósvafőn, valamint az iskolában kiállítás során kívánjuk bemutatni, mit is tanultunk a néhány nap alatt.

A kiállítási anyag összeállítása az erdei iskola anyagaiból történik.

A rendezvény jóvoltából a szülők, a lakosság és a térség néhány iskolája megismerkednek az erdei iskola módszerével, a tehetséggondozásban betöltött szerepével. Jó gyakorlatként szolgál, példát, segítséget nyújtva a hasonló programok szervezéséhez.

A képanyagot, az elkészült kézműves alkotásokat, az erdei iskolai naplókat, feladatlapokat élménybeszámolóval összefűzött kiállításon mutatjuk be. A kiállítás megnyitója vetítéssel kezdődik, amelyben az előkészítéstől a feldolgozás lehetőségéig nyomon követhetik a meghívott kollégák, szülők és minden kedves érdeklődők az erdei iskola folyamatát, módszereit.

Ezt követően a résztvevő diákok tárlatvezetésével tekinthető meg a kiállítás.

A kiállítás helyszíne és időpontja:

Ménes-völgyi Tudásvető Alapítvány Általános Iskola –

Szögliget, Dózsa György u. 29. –

2013. november 12-22.