feed-image Hírek

ÖKO ADVENT 2019

erdisk01 MMM s K

 

MEGHÍVÓ

Szeretettel hívunk és várunk minden iskolás csoportot egy

ÖKO ADVENTI HÉTPRÓBÁRA
az Erdei Iskola Egyesület és
a Magyar Mezőgazdasági Könyvtár
szervezésében


Időpont:

2019. december 7. szombat 9 és 15 óra között

Helyszín:

MMgMK Mezőgazdasági Könyvtár

Budapest I. kerület Attila út 93.

A programon játékos feladatok, kézműves foglalkozások, kincskeresés és még sok izgalmas tevékenység várja a résztvevőket. A hét próbát teljesítő csoportok a tombola sátorban jutalmat is nyernek, míg a legtöbb diákkal megjelenő iskolák egy csoportja egy tavaszi Városligeti ökoprogramot, vagy egy barlangtúrát nyerhet.

Ezzel is ösztönözzük az iskolákat, hogy ezt a decemberi szombati munkanapot ezzel a projektnappal tegyék élménytelivé diákjaik számára.

A program ingyenes, de a torlódás és a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt kérjük az iskolákat, hogy mielőbb regisztrálják osztályukat az alábbi elérhetőségeken, illetve vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel az időpont egyeztetése miatt.

Regisztráció és további információ:

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: +36 1 4894920

Lehoczky János -díj 2019

 
Az Erdei Iskola Egyesület
meghirdeti a
Lehoczky János -díjat


Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben megalapította a Lehoczky János-díjat. A díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.

A díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A díjazott a díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

A díjra az a személy jelölhető a mellékelt jelelőlapon, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

1.      Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.

2.      Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, a fenntartható fejlődést népszerűsíti. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

A jelölések beérkezési határideje 2019. február 24. éjfél. A jelöléseket a mellékelt jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi E-mail címekre: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. és a levelezési címre kamilla.rozsnyai @gmail.com. A beérkezett jelölésekről visszaigazolást küldünk.

Az Erdei Iskola Egyesület vezetősége
és a Lehoczky – díj kuratóriuma

Jelölési űrlap a Lehoczky János-díjhoz

Advent 2018

 
 
Adventi készülődés a
Mezőgazdasági Könyvtárban

 

Adventi ATTILA ÚT 2018