feed-image Hírek
 • logo 
  Üdvözöljük honlapunkon!


                    Jelenleg a weboldal feltöltése folyik.
                    A tartalmakat folyamatosan töltjük fel!
 • Mo

  Játékos tanulás, hasznos tudás,

  jó közösség, ezer csoda:

  ERDEI ISKOLA

  Erdei Iskola Egyesület

  Játékos tanulás, Hasznos tudás,Mo
  Jó közösség, ezer csoda:

 • egyszaz
                   Ha tehetik támogassák munkánkat felajánlásaikkal!

                     Adószámunk: 19670924-1-41

                     Számlaszámunk:11731001-20150482


                                                      
                                                            Köszönjük!

Világ Legnagyobb Tanórája 2017. szeptember 18-24.

Világ Legnagyobb Tanórája 2017. szeptember 18-24.

Kedves Pedagógus! avilaglegnagyobbtanoraja

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szakmai támogatásával a köznevelésben 2017. szeptember 18-24. között valósul meg a Világ Legnagyobb Tanórája program, amelyet az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára. A program célja a 17 újonnan megfogalmazott fenntarthatósági Globális Célok megismertetése a gyerekekkel. A kezdeményezés globális partnerei az UNICEF, valamint az UNESCO.


Magyarország a szervezők felkérésére idén harmadszor csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei tanévben az élelmiszerekkel, táplálkozási szokásokkal kapcsolatos fenntarthatósági témák kerülnek középpontba.Kérjük, idén is csatlakozzon iskolájával a Világ Legnagyobb Tanórája kezdeményezéshez, regisztrálja iskoláját a honlapon:

www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/regisztracio !


A tanórát az általános- és középiskolák minél több osztályában javasoljuk megtartani normál tanítás keretek között. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készíti el és a főbb világnyelveken teszik elérhetővé. Magyarra fordítás és lektorálás után az anyag változatlan tartalommal áll rendelkezésre a résztvevő iskolák számára. Mind a tananyag, mind a kiegészítő anyagok csak on-line, letölthető formában érhetők el, azok nyomtatása az iskolában történik.A kezdeményezéshez kapcsolódva az általános iskolák alsó tagozatos diákjai a MESETÁL rajzpályázaton keresztül megismerhetik a táplálkozáshoz kapcsolható globális problémákat; a felső tagozatos diákok számára készített Sztárzöldség interjúpályázatban felhívjuk a gyerekek figyelmét a felelős és kiegyensúlyozott élelmiszerfogyasztásra. Középiskolás csoportok az Ökobuli tervezőpályázaton vehetnek részt, ahol egy olyan rendezvényt kell megtervezniük, amely megfelel a fenntarthatóság követelményeinek. A pályázatokról bővebben itt tájékozódhat: www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/palyazatok/ .


Kérjük, ismertesse a kezdeményezést minél több kollégájával, és tegye lehetővé, hogy minél több osztályban kerüljön megtartásra a tanóra, továbbá, hogy az iskolájukból minél több diák vegyen rész a pályázatokon! A www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon az eseménysorozat minden információja elérhető, a tanórák anyagai és segédanyagai is innen tölthetők le.


További információ: Néder Katalin, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telefon: 20/412-60-39

Feladatlap

 

 

Patak menti Portrék – BISEL országos verseny

Patak menti Portrék – BISEL országos verseny

VERSENYFELHÍVÁS

2017 -2018.

A Földművelésügyi Minisztérium BISEL – Bioindikáció az iskolai oktatásban programja kapcsán Patak menti Portrék címmel az élőhely világnaptól a víz világnapjáig tartó országos versenyt hirdet.

Célcsoportja: általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-14. évfolyamot végző tanulói, 2 korcsoportban értékelve: 7-9. és 10-14. évfolyam. A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny célja:A felszíni édesvizek fontosságának megismerése, a vizes élőhelyhez kapcsolódó biológiai sokféleség vizsgálata. A BISEL módszer népszerűsítése.

 
A verseny felépítése:

A verseny három fordulóból és egy országos döntőből áll. A http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell elküldeni az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig. A versenyre való jelentkezéshez e-mailben történő regisztráció szükséges.

I. forduló:

Az élőhely világnaphoz kapcsolódó terepi vizsgálat elvégzése, kapcsolódó programokkal, sajtómegjelenéssel.

Terepi vizsgálat hete: 2017. szeptember 25 – október 1. (élőhely világnap)

Beküldési határidő:

·         beszámoló beküldése: 2017. október 7.

·         sajtómegjelenés beküldése2017. november 1.II. forduló:           
Játékos elméleti feladatsor, online kitölthető válaszlappal


Megjelenés: 2017. november 13. 14:30

Beküldési határidő: 2017. november 17. 15:00III. forduló:

Az első forduló során vizsgált patakban található makrogerinctelenek, növények és a part menti növények fajszintű bemutatása egy kreatív terepi határozóban alaktani leírással és az életmódjuk rövid jellemzésével.

Forduló megnyitása: 2017. december 1.

Beküldési határidő: 2018. január 17.

Döntő
2018. február 17-én közzétesszük az addigi eredményeket, a két korcsoport 10-10 legjobb csapata pedig meghívást nyer a döntő fordulóra. Várhatóan 2018. március 22-én, a víz világnapján a döntőben a csapatoknak egy 3-5 percesprezentációban kell bemutatniuk a vizsgált patakszakaszt a terepi határozójuk segítségével. Korcsoportonként az első három helyezett munkáját díjazzuk a döntő napján.


Jutalmazás:

·         Ingyenes Nemzeti Parkba szóló belépő és részvétel egy nemzeti parki programon 

·         Tárgy- és könyvjutalmakA fordulónkénti feladatok, további részletek a versenyről, valamint a pontos versenyszabályzat szeptember elsejétől folyamatában jelennek meg a http://bisel.hu/verseny oldalon.

 

1 %

Személyi jövedelemadó1%-ának felajánlásaegyszaz

Kérjük Önöket, hogy a munkánk további, még jobb, eredményesebb végzéséhez szükséges anyagi feltételek megteremtéséhez szíveskedjenek hozzájárulni személyi jövedelemadójuk
1 %-ának egyesületünk számára történő felajánlásával. KÖSZÖNJÜK!
 

Egyesületünk neve: Erdei Iskola Egyesület
Címe: 1035 Budapest, Miklós tér 1.
Adószámunk: 19670924-1-41
Számlaszámunk:11731001-20150482
 

Speciális ajánlat

Conny étterme

20% kedvezmény minden fogásból
Ingyen italok 08:00 után

érvényes 08/20/2013

részletek

kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk

Tóth Tamás - Jelado Internet
Szeged
tel.: +36-20/3242-434

Tovább