feed-image Hírek
 • logo 
  Üdvözöljük honlapunkon!


                    Jelenleg a weboldal feltöltése folyik.
                    A tartalmakat folyamatosan töltjük fel!
 • Mo

  Játékos tanulás, hasznos tudás,

  jó közösség, ezer csoda:

  ERDEI ISKOLA

  Erdei Iskola Egyesület

  Játékos tanulás, Hasznos tudás,Mo
  Jó közösség, ezer csoda:

 • egyszaz
                   Ha tehetik támogassák munkánkat felajánlásaikkal!

                     Adószámunk: 19670924-1-41

                     Számlaszámunk:11731001-20150482


                                                      
                                                            Köszönjük!

Erdei iskola Jósvafőn

Az Erdei Iskola Egyesület jóvoltából a Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola 5. osztályosai erdei iskolai programon vettek részt október 3. hetén az EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA MEGBÍZÁSÁBÓL AZ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET ÉS AZ EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ ÁLTAL MEGHIRDETETT NTP-IKT-MPA-12-055 KÓDSZÁMÚ PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSBÓL.

Erdei iskola Orfűn

Október harmadik hetében (2013. október 14-18. között) Egyesületünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RITP-MPA-12-008 kódszámú pályázati támogatás segítségével erdei iskolát szervezhetett három roma származású tanulókat nevelő iskola tanulóinak.

Erdők hete felhívásErdők hete

pályázati

felhívás


2013. szeptember 30. és október 6. között van idén az erdők hete.

Ezen a héten szervezzetek túrát az erdőbe, készítsetek képeket a túra alatt minél több fafajról úgy, hogy ti is jól láthatóak legyetek a képeken!
A képeknek a fajok megnevezésével adjatok címet és küldjétek be! Írjátok meg a túra időpontját, helyét (útvonal) és a létszámot is!

Lehodcky emlékérem 2013

2013. év Lehoczky-emlékérmese:

 Báriné Krajnyák Szilvia

“Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt. “

Az erdei iskolai tapasztalatok számára nem csupán lehetőségként jelennek meg, de szerves részét képezik annak az életmódnak, mely a pedagógust kell, hogy jellemezze. Az oktatás számára nem frontális tudás csöpögtetés, de életre nevelés is egyben, melynek kiemelkedő eszköze az általa oly nagyra becsült erdei iskola.

Országos Találkozó 2013

Erdei Iskola Egyesület Országos Találkozója

2 kicsiIdén immár huszonharmadik alkalommal találkoztunk mi, az erdei iskolázás elkötelezett hívei az Aggteleki Nemzeti Park szívében Jósvafőn. Pedagógusok, szolgáltatók, az egyház képviselői közösen gondolkodtunk, az erdei iskolázás jövőjéről. Szalay László nagytiszteletűúr a Református Egyház Ökogyülekezeti Tanácsának képviseletében a megújulás, az Isten által teremtett csodálatos élővilág, környezet megóvásának fontosságát emelte ki, melyről a szentírás is szól. „És fogta az Úristen az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és ŐRIZZE!”

Képzés Vinyén

Sajátélmény alapú képzést tartottunk 2013. áprilisában a Bakonyban. Itt látható egy kis ízelítő a vinyei képzésről.


Erdei iskola, erdei óvoda szekció állásfoglalása 2013

Erdei iskola, erdei óvoda szekció állásfoglalása

"Környezeti szemléletünk - mint minden kapcsolatunk - a saját magunkhoz fűződő viszonyon nyugszik. Így az önismeretet és a csoporttudatot fejlesztő játékok, gyakorlatok, a dramatikus helyzetgyakorlatok, az érzékszervi érzékelést és a beleérzést fejlesztő játékok alapvetően hozzájárulnak a személyes attitűd, a fenntartható életmód kialakulásához."
Környezeti nevelésünk tehát leginkább a módszerek helyes megválasztásán, alkalmazásán múlik. Oktatási rendszerünk egyik leghatékonyabb színtere, mely mindezeket felöleli, és hatékony módszert kínál ezen feladatok megoldására, az erdei óvoda, az erdei iskola. Az erdei iskola nem környezetvédelmi, természetismereti tábor, hanem tanéven, tanéveken átívelő ismeretszerzési és nevelési eljárás (tanulási mód), mely komplex világmegismerést, használható tudást nyújt.
Mivel ez a pedagógiai módszer szorgalmi időszakban valósul meg és tantervi anyagot dolgoz fel, a pedagógus feladata annak tervezése és szervezése. Az állam feladata pedig ennek koordinálása, támogatása, ellenőrzése, a meglévő programok fenntartása és kiterjesztése által, hogy minden tanuló eljuthasson erdei iskolába, erdei óvodába, részesülhessen közösségépítésre is alkalmas iskolán kívüli foglalkozásokban

Speciális ajánlat

Conny étterme

20% kedvezmény minden fogásból
Ingyen italok 08:00 után

érvényes 08/20/2013

részletek

kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk

Tóth Tamás - Jelado Internet
Szeged
tel.: +36-20/3242-434

Tovább