feed-image Hírek
 • logo 
  Üdvözöljük honlapunkon!


                    Jelenleg a weboldal feltöltése folyik.
                    A tartalmakat folyamatosan töltjük fel!
 • Mo

  Játékos tanulás, hasznos tudás,

  jó közösség, ezer csoda:

  ERDEI ISKOLA

  Erdei Iskola Egyesület

  Játékos tanulás, Hasznos tudás,Mo
  Jó közösség, ezer csoda:

 • egyszaz
                   Ha tehetik támogassák munkánkat felajánlásaikkal!

                     Adószámunk: 19670924-1-41

                     Számlaszámunk:11731001-20150482


                                                      
                                                            Köszönjük!

Lehoczky-díj 2015Az Erdei Iskola Egyesület meghirdeti

a Lehoczky János-díjatAz Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben megalapította a Lehoczky János-díjat. A díjat minden évben egy olyan – az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert – személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakításában, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.

A díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga mögött hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, Lehoczky Jánosnak; és díjazni az Ő emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A díjazott a díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

A díjra az a személy jelölhető, aki etikailag feddhetetlen, az ifjúság számára pozitív példát mutatva végzi szakmai munkáját, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

1.                  Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti a mozgalom népszerűsítését, minőségi fejlesztését.

2.                  Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakítása érdekében, népszerűsíti a fenntartható fejlődést. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, megerősítéséhez.

A jelölések beérkezésének határideje: 2015. február 20. péntek. A jelöléseket a mellékelt jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A beérkezett jelölésekről visszaigazolást küldünk.

A díj odaítéléséről az egyesület által megválasztott kuratórium dönt. A kuratórium tagjai: Liptákné Gergely Valéria, Mező Anett, Mező Arnold, Vincze Petronella és Báriné Krajnyák Szilvia.

Budapest, 2015. január 16.

Báriné Krajnyák Szilvia

                                              A Lehoczky-díj kuratóriumának elnöke
A jelölőlap letölthető innen:


Országos Találkozó Orfű 2014

Országos találkozó Orfűn

Kedves Kollégák! Kedves Érdeklődők!
A 2014-es országos találkozónk helyszíne: ORFŰ
Időpontja: június 27-29.

Találkozónkra várjuk mindazokat, akik érdeklődnek az erdei iskola tanulásszervezési mód iránt, szívesen szereznének gyakorlati tapasztalatot, ismernének meg, próbálnának ki, új módszereket, gyakorlatokat, játékokat, vagy bővítenék tudásukat, ismereteiket a témában illetve a dél-dunántúli régió lehetőségeiről.

A teljes programon résztvevőknek tanúsítványt adunk, a módszertani tréningről, mely a továbbképzési kötelező óraszámba beszámítató, illetve egy csomagot, mely környezeti nevelést, erdei iskolázást segítő kiadványokat (Zöld könyv, térképek, Natura 2000-res segédanyag, stb.) tartalmaz.

Nem utolsó sorban lehetőségük adódik a tapasztalatcserére, kapcsolatok építésére, mely által egymás munkáját segíthetjük.

Lehoczky-díj 2014

Lehoczky János-díj 2014

2014. március 22-én a víz világnapját az Országos Mezőgazdasági Könyvtár és Dokumentációs Központ rendhagyó módon ünnepelte. Helyet adott a Lehoczky János-díj 10. díjkiosztó ünnepségének, ill. az Erdei Iskola Egyesület „Módszertani országjárás” c. kiállítás megnyitójának. 

2014-ben a Lehoczky János-díjat Kovátsné dr. habil Német Mária professzor asszony (Selye János Egyetem Komárom) kapta.

Felterjesztő: Kövecsesné dr. Gősi Viktória tanszékvezető asszony - NYME AK Pedagógia Tanszék és Lampert Bálint tanársegéd, erdei iskolai programvezető

Gratulálunk!

Képzés a "Mézeskalács házikóban"

Az Erdei Iskola Egyesület 60 órás akkreditált képzést hirdet

„Erdei iskoláról erdei iskolában - saját élmény alapú továbbképzés”
címmel.
(Engedélyszám: OKM - 82/65/2012)


Várjuk azoknak a pedagógusoknak, osztályfőnököknek, tanítóknak, erdei iskola oktatóknak a jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni az erdei iskolai nevelés fogalmával, módszereivel, valamint pedagógiai jelentőségével oly módon, hogy a szükséges kompetenciákat a továbbképzés során saját élmények útján szerzik meg.

Az egyhetes együtt tanulás eredményeképpen a résztvevők

·         megtapasztalják az ökologikus életmódot, a közösségi együttlét örömét és fejlesztő voltát;
·         megismerik a tapasztaláson alapuló tanulás módszereit;
·  képesek lesznek egy erdei iskolát teljes mértékben önállóan megszervezni a kezdeményezéstől a finanszírozáson át az értékelésig;
·      intézményükben közre tudnak működni az erdei iskolázás pedagógiai programba, helyi tantervbe és éves munkatervbe való beépítésében.

Lehoczky-díj


Az Erdei Iskola Egyesület meghirdeti

a Lehoczky János-díjat

 

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben megalapította a Lehoczky János-díjat. A díjat minden évben egy olyan – az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert – személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakításában, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.

A díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga mögött hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, Lehoczky Jánosnak; és díjazni az Ő emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A díjazott a díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

Módszertani Országjárás

Meghívó
Módszertani Országjárás
című kiállításraAz Erdei Iskola Egyesület szervezésében
tisztelettel meghívjuk a Vidékfejlesztési Minisztérium
által támogatott kiállításunkra!


Várjuk a kollégákat, szülőket, iskolai csoportokat, minden erdei iskola, erdei iskolázás iránt érdeklődőt. A kiállításon az erdei iskolák szervezésének jelentőségét, módszereit erdei iskolai munkák bemutatásán keresztül ismerhetik meg.

A gyerekeknek és játékos kedvű felnőttek több ponton találnak érdekes feladatokat, melyek megoldására, kipróbálására buzdítunk mindenkit.

A feladatokat megoldó látogatók között ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Helyszínek és időpontok:

Pécs:                2013. november 11-től 2013. november 17-ig
                        Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekház

                        Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.

Nyíregyháza: 2014. január 20-tól január 25-ig.
                        Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló

                        Általános Iskola és Gimnázium

                        Nyíregyháza, Ungvár sétány 12.

                                  
Szögliget:       2014. február 14-től február 21-ig.
                       
Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola
                        3762 Szögliget, Dózsa György u. 29.


Budapest:        2014. március 22. - április 6.
                         Országos Mezőgazdasági Könyvtár

                         és Dokumentációs Központ

                         Budapest, I. kerület, attila u. 93. 

Speciális ajánlat

Conny étterme

20% kedvezmény minden fogásból
Ingyen italok 08:00 után

érvényes 08/20/2013

részletek

kapcsolat

Lépj kapcsolatba velünk

Tóth Tamás - Jelado Internet
Szeged
tel.: +36-20/3242-434

Tovább